erfgoedobject

Hoevetje in U-vorm

bouwkundig element
ID: 40064   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40064

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoevetje in U-vorm uit de 19de eeuw. Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met één verdieping van vier traveeën en zadeldak (pannen); baksteenbouw met typische randafwerking in het aandak en muizentand onder de dakrand. Beluikte vensters met onderdorpels van arduin, doch posten en steekbooglateien van baksteen; gelijkaardige deur. In het verlengde, kleine dwarsschuur met zadeldak (pannen) en muizentand, uit dezelfde tijd. Overige dienstgebouwen (pannen zadeldaken) zonder noemmenswaardigheden. Straatzijpuntgevel voorzien van randafwerking, schouderstukjes en een kapelletje van baksteen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoevetje in U-vorm [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40064 (Geraadpleegd op 28-10-2020)