Hoeve Hof te Schriek

Beschrijving

Gesloten hoevetje vermeld in 1614; gebouwen in los verband gegroepeerd rondom de binnenplaats. Boerenhuisje met één bouwlaag onder pannen zadeldak, in kern opklimmend tot 17de-18de eeuw(?). Witgeschilderde en bepleisterde voorgevel met gepikte plint. Rondboogdeurtje voorzien van een sluitsteen en druiplijst van kleine baksteentjes. Vernieuwde rechthoekige vensters. In de achtergevel, zichtbaar baksteenmetselwerk (Rijnvorm).

Aanhorigheden van baksteen onder zadeldak (pannen), met rechthoekige muuropeningen en blijkbaar daterend uit de 19de eeuw. Straatzijpuntgevel van het rechterdienstgebouw nog afgewerkt met vlechtingen.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne