Beschrijving

Hoeve met voortuintje, door middel van een haag en betonplaten afgesloten van de straat. Bakstenen en houten aanhorigheden onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen) in U-vorm gegroepeerd rondom een binnenplaats. Oorspronkelijke toegang via een ijzeren hek rechts van het woonhuis.

Boerenhuis van één bouwlaag, zes traveeën en een poorttravee. Drie klimmende dakkapellen. Gecementeerde voorgevel op arduinen plint. Gevelsteen, rechts van deur, met opschrift "Louis Matthijs 1853". Beluikte rechthoekige vensters met arduinen lateien en lekdrempels. Rechthoekige deur met bovenlicht en als pilasters opgevatte stijlen met entablement (arduin). Korfboogpoort. Links lage aanbouw onder lessenaarsdak (Vlaamse pannen). Linker zijpuntgevel met twee rondboogvensters en ovaal uilegat.

Rechts van het woonhuis: grote dwarsschuur gedeeltelijk met beplanting (middengedeelte) op bakstenen voeling. Rechter zijpuntgevel met twee rechthoekige houten kozijntjes.

Ertegenover, bakstenen stalvleugel van zeven ongelijke traveeën.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle