Beeld Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart

Beschrijving

Op scheilijn van nummers 29 en 30: beeld van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel-Opgenomen door de beeldhouwer door Pieter De Roeck uit 1920. Het betreft een kopie uit natuursteen (Euville), naar het oorspronkelijke, vroeg-18de-eeuwse beeld uit terracotta, dat in juni 1918 bij een val was vernield. Dit laatste is toegeschreven aan de beeldhouwer Michiel van der Voort de Oude. Beeld en console werden in 2004 door Geneviève Hardy gerestaureerd met beperkte plastische aanvullingen, en vervolgens opnieuw geschilderd op basis van aangetroffen sporen, het beeld in natuursteenkleur met vergulde accenten, en de console in hemelsblauw.

De staande Onze-Lieve-Vrouw, de rechterhand op het hart en de blik hemelwaarts, rust op een globevormige console versierd met gestileerd wolkendek. Een zwevend engeltje houdt een vergulde sterrenkrans boven het hoofd van Maria, twee engeltjes knielen naast haar neer. Sierlijk gekrulde smeedijzeren lichtarm met lantaarn.