Dorpswoningen

Gemeente Meise

• Inventarisatie Meise (geografische inventarisatie: 01-01-1975 - 31-12-1975).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Typologiedorpswoningen
Datering19de eeuw

Beschrijving

Rijhuisjes van twee traveeën en twee verdiepingen met een zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Gecementeerde gevels voorzien van steekboogvormige of rechthoekige muuropeningen, sommige verbouwd.

Auteurs: De Maegd, Christiane & Van Aerschot, Suzanne

Aanvullende informatie

Deze woningen werden kadastraal geregistreerd als 'reconstruction totale' in 1894 (nummer 31) en 1896 (nummers 25-29) in eigendom van 'keizerin Charlotte de Habsbourg-de Saxe Cobourg, weduwe Keizer Ferdinand'.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Meise, afdeling I (Meise), 1894/6, 1896/15.

Kennes, Hilde (04-10-2018 )