Dorpswoningen

Gemeente Meise

• Herinventarisatie Meise (geografische herinventarisatie: 04-02-2015 - 31-03-2016).
  • Inventarisatie Meise (geografische inventarisatie: 01-01-1975 - 31-12-1975).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Woonhuizen

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeve Haeck met omgeving

Beschrijving

Gerenoveerde onderkelderde dorpswoningen, respectievelijk twee en drie traveeën en twee bouwlagen onder een pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat.De panden werden kadastraal geregistreerd in 1889 als 'reconstruction totale' in eigendom van weduwe Cornelius De Doncker-Van Nieuwenhuyzen, herbergierster.

Eenvoudige verankerde baksteenbouw, voorzien van lijstgevels met steekbogige muuropeningen, ten dele blind; vernieuwd schrijnwerk. Bewaarde houten kroonlijst, meer decoratief uitgewerkt bij nummer 74.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Meise, afdeling I (Meise), 1889/12.

Auteurs: Kennes, Hilde