erfgoedobject

Boerenhuisje

bouwkundig element
ID
40194
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40194
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Ingekort boerenhuisje met zadeldak (pannen) op geprofileerde houten modillons, uit de 18de eeuw. Roos beschilderd metselwerk van Spaanse baksteen; zeer gesloten straatgevel met een getralied houten kozijnvenstertje; tuingevel voorzien van een zandstenen rondboogdeur met imposten, sluitsteen, druiplijst en bekronend oculus (tweede kwart 18de eeuw); een steekboogvenster van zandsteen met sponning (tweede helft 18de eeuw) en een rechthoekig venster (19de eeuw). Een zijpuntgevel met vlechtingen en resten van de schouderstukken.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenhuisje [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40194 (Geraadpleegd op )