De huidige woning met oude kern, werd halverwege de 19de eeuw afgesplitst van de rechts aanpalende woning en verkocht aan winkelier Petrus Amandus Carlier. Vandaag betreft het een breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met linker aandak, oorspronkelijk doorlopend over nummer 19. De steile helling verwijst nog naar de oudere, vermoedelijk laat-18de-eeuwse of vroeg 19de-eeuwse kern aangezien de bebouwing op de Ferrariskaart van 1770-1778 schijnbaar afwijkt. De straatgevel is gecementeerd met schijnvoegen en geopend door rechthoekige, ten dele aangepaste muuropeningen. De verankerde bakstenen zijgevel vertoont nog een onderbouw en hoekketting van kalkzandsteen evenals vlechtingen in de top.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Kennes H. 2018: Dorpswoning met oude kern [online], https://id.erfgoed.net/teksten/298289 (geraadpleegd op ).
Hoekhuis met een gecementeerde voorgevel van twee verdiepingen zonder belang, doch een behouden traditionele constructie uit de 18de eeuw: bakstenen zijgevel met een onderbouw en hoekblokken van zandsteen, afgewerkt met vlechtingen en schouderstukken (een weggebroken voor een nieuwe gootlijst); twee kleine steekboogvenstertjes van baksteen in de top.
Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Dorpswoning met oude kern [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40199 (geraadpleegd op ).