erfgoedobject

Langsschuur

bouwkundig element
ID
40210
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40210
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

U-vormige hoeve met recent woonhuis doch ruime langsschuur onder zadeldak (pannen), uit einde 19de eeuw. Baksteenbouw in de langsgevel afgewerkt met een bakstenen lijst van omgekeerde dropmotieven.

In de straatzijgevel, rechthoekige inrijpoort met houten latei en een decoratief ontlastingssysteem van meerdere gebogen rijen van kopse en een laag strekse bakstenen. Ernaast, bakstenen kapelletje bekroond met een kruisje.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :

Aanvullende informatie

Onderzoek uitgevoerd naar aanleiding van de herinventarisatie wees uit dat de schuur kadastraal werd geregistreerd in 1906. Inmiddels is de gevelniskapel verdwenen en vervangen door een rechthoekig venster.

  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten, Meise, afdeling II (Wolvertem), 1906/32.
Auteurs : Kennes, Hilde
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langsschuur [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40210 (Geraadpleegd op )