Traditioneel diephuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel diephuis

Beschrijving

In kern mogelijk traditioneel diephuis uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, twee travee├źn breed en twee bouwlagen hoog, onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen). De puntgevel uit baksteenmetselwerk, verankerd door smeedijzeren muurankers, is vermoedelijk in de vroege 19de eeuw heropgebouwd. Omstreeks 1975 nog bepleisterd en beschilderd, ide opstand vandaag gedecapeerd. Rechthoekige deur met gestrekte tussendorpel in een omlijsting uit blauwe hardsteen. Rechthoekige vensters met hardstenen dorpels. Een rechthoekig venster en een ronde oculus doorbreken de geveltop

Auteurs :  Braeken, Jo