erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
40235
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40235
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Hoeve met gebouwen uit midden 19de eeuw in los verband. Boerenhuis met anderhalve verdieping en zadeldak (pannen); baksteenmetselwerk met gecementeerde plint en dubbele overhoekse muizentandfries van gesinterde baksteen. Rechthoekige deur met houten tussendorpel op klosjes in een arduinen omlijsting met waterlijst en rechthoekige beluikte vensters met lekdrempels van arduin; bakstenen bovenvenstertjes met doorlopende onderdorpels van gesinterde baksteen.

Parallel voor het woonhuis, karrenhuis van baksteen (Rijnvorm) met zadeldak (pannen), een droplijst van baksteen en een met baksteentjes omlijst kapelletje in de zijgevel. Parallel achter het boerenhuis, stalvleugel (recent gebouwd woonhuis) onder zadeldak (pannen); steekboogvormige muuropeningen met lateien van strekse baksteen. Naast het huis, haaks ingeplant langsschuurtje met zadeldak (pannen) en een rechthoekige inrijpoort met houten latei.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40235 (Geraadpleegd op )