Traditioneel diephuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel diephuis

Beschrijving

Traditioneel diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok loodrecht op de straat, pannen), uit de tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw, doch aangepast in de loop van de 19de eeuw.

Gecementeerde puntgevel, mogelijk in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers waaronder met gekrulde spie. Het betreft vermoedelijk een aangepaste trapgevel. Aangepaste rechthoekige deur en vensters met hardstenen lekdrempel, op de begane grond verlaagd. Eenvoudig rechthoekig drielicht in de top, met breder en lager middenluik.

Auteurs :  Braeken, Jo