erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
40274
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40274
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats en fraai volumespel der gebouwen uit de 19de eeuw. Eénlaags boerenhuis (nok loodrecht op straat) van witgekalkte baksteen met gepikte plint en afgewerkt met een bepleisterde lijst aan de dakrand en boven de vensters. Beluikte rechthoekige vensters met houten lateien en lekdrempels van arduin; rechthoekige deur met houten tussendorpel, waaier en smalle omlijsting van arduin. Rondboogvensters in de zijgevel aan de straatkant. Hoevegebouwen, waaronder een langsschuur, opgetrokken uit baksteen en afgedekt met zadeldaken (pannen), uit de 19de eeuw. De zijpuntgevel van het dienstgebouw tegenover de woning bewaart vlechtingen van een oudere toestand.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40274 (Geraadpleegd op )