Teksten van Aanbouw van Hooghuis

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/4028

Aanbouw van Hooghuis ()

Vermoedelijk traditioneel breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, dat minstens opklimt tot de 17de eeuw. Annex van het Hooghuis.

Lijstgevel met een gecementeerd imitatieparement, op een hardstenen plint met keldergat. Het betreft vermoedelijk een constructie in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers. Aangepaste, rechthoekige deur- en vensteropeningen met kwartholle dagkanten, beluikt op de begane grond, met hardstenen lekdrempels op de verdieping, oorspronkelijk kruiskozijnen.


Auteurs:  Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Aanbouw van Hooghuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/297837 (geraadpleegd op ).


Aanbouw van nummer 30 ()

Aanbouw van nummer 30. Gecementeerde lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen, op arduinen plint met keldergat. Rechthoekige vensters met uitgeholde dagkanten.


Bron: GOOSSENS M. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A., STEYAERT R., ILLEGEMS P. & DE BARSÉE L. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3na, Brussel - Gent.
Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Aanbouw van Hooghuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/4028 (geraadpleegd op ).