Schuur van de Oude Kapelhoeve

Beschrijving

Zogenaamd "Oude kapelhoeve", eertijds een ruime hoeve waarvan de dienstgebouwen, op de schuur na, werden afgebroken en het woonhuis in de loop van de 20ste eeuw werd herbouwd.

Enkel de ruime langsschuur onder zadeldak met schild en windwijzer (recente pannen), in de schaduw van een abeel, rest nog van de oorspronkelijke toestand uit de 18de eeuw. Langsgevel aan de straatkant in leembouw met uitstekende ankerbalken. Overige gevels circa 1922 vervangen door baksteenmetselwerk. Open inrit aan de erfzijde; traditioneel gebint met telmerken en op de resterende beplanking en op de stijlen, inscripties (onder meer volks tekeningetje van drie vrouwenfiguurtjes), persoonsnamen (Adriaen van Wassenhove), en jaartallen (IBDV Anno 177.).

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne