erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
40322
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40322
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerenhuis van een semi-gesloten hoeve met bouwvallige dienstgebouwen. Boerenhuis met een bewaarde kern uit 17de, 18de eeuw, doch later aangepast onder meer de in 1926 (jaartal op een muuranker) gecementeerde straatgevel en onlangs verknoeide erfzijdegevel (muuropeningen). In de achtergevel, drie vierkante venstertjes met metalen roedeverdeling en en klein houten kozijnvenstertje met luikje en houten spijl. In de top van de linkerzijpuntgevel, een met gesinterde baksteentjes omlijst venster met afgeronde latei.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenwoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40322 (Geraadpleegd op )