Boerenwoning

Beschrijving

Eénlaags boerenhuis van het dubbelhuistype met vijf traveeën, door voorgevelverankering gedateerd AN 1703. Gebogen zadeldak (pannen) op fraai bewerkte houten modillons met rozetmotief ter versiering. Aangepaste voormalige kruisvensters met sporen van dubbele ontlastingsbogen (één rollaag), twee met bewaarde vensterposten van zandsteen. Rondboogdeur van zandsteen voorzien van uitspringende imposten, sluitsteen met kort druiplijstje, negblokken, bekronend oculus en een waterlijst van licht uitspringende bakstenen. In de achtergevel, links, een dichtgemetseld zandstenen venster en rechts, een met kruiskozijnen bewaard venster met dubbele ontlastingsboog, diefijzers, een oorspronkelijk luik en dichtgemetseld bovenlicht. Geplaveid erf.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne