Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve, een aanhorigheid van het Kestergatkasteel, met oude, moeilijk dateerbare kern doch verbouwd. Bakstenen poortgebouw met zadeldak (pannen), en een afwerking met vlechtingen. Lage varkensstal gebouwd tegen de gedeeltelijk bewaarde omheiningsmuur. De haakse stalvleugel behoudt de zandstenen posten met negblokken van een oorspronkelijke deuromlijsting. Ruime bakstenen langsschuur met zadeldak en wolfseinde (pannen); langsgevel afgewerkt met muizentand en voorzien van een rondboogdeur van arkose.

Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne