erfgoedobject

Semi-gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
40352
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40352
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve, een aanhorigheid van het Kestergatkasteel, met oude, moeilijk dateerbare kern doch verbouwd. Bakstenen poortgebouw met zadeldak (pannen), en een afwerking met vlechtingen. Lage varkensstal gebouwd tegen de gedeeltelijk bewaarde omheiningsmuur. De haakse stalvleugel behoudt de zandstenen posten met negblokken van een oorspronkelijke deuromlijsting. Ruime bakstenen langsschuur met zadeldak en wolfseinde (pannen); langsgevel afgewerkt met muizentand en voorzien van een rondboogdeur van arkose.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Semi-gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40352 (Geraadpleegd op 19-06-2021)