erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
40354
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40354
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Gesloten hoeve, eertijds in kern opklimmend tot 1787: jaartal in gesmeed ijzer boven de inrijpoort en voorheen aangegeven op de zijgevel van het boerenhuis. Poort en woning werden echter in 1964 afgebroken en vervangen door een nieuwbouw van baksteen en beton.

De overige witgekalkte hoevegebouwen (stallen, veldpoort en langsschuur) dateren uit de 19de eeuw; baksteenbouw met zadeldaken (pannen), en grotendeels recente muuropeningen. Slechts de onderbouw van de poortstijlen zijn van natuursteen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40354 (Geraadpleegd op 23-06-2021)