erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
40357
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40357

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Voormalige U-vormige hoeve waarvan de restauratie en herinrichting als buitenhuis aan de gang is (1974). Overluifelde rechthoekige inrijpoort en voetgangersdeurtje. Eénlaags boerenhuis van zes traveeën met een zadeldak (pannen) en nieuwe dakkapellen, daterend uit het einde van de 18de eeuw. Verhoogde begane grond geritmeerd door vlak omlijste rechthoekige muuropeningen van arduin. Sporen van vlechtingen in de zijgevel.

Lage bakstenen stalvleugel zonder noemenswaardigheden. Langsschuur met zadeldak (pannen); baksteenbouw ter vervanging van oorspronkelijk vakwerk, waarvan trouwens nog sporen in de met kunstleien beklede zijgevels en in de poort met schoorstukjes.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40357 (Geraadpleegd op 25-06-2021)