erfgoedobject

Semigesloten hoeve

bouwkundig element
ID
40365
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40365

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Semigesloten hoeve met elementen uit de 18de eeuw en de tweede helft van de 19de eeuw; bakstenen gebouwen geschaard rondom het geplaveide erf.

Woonhuis van anderhalve verdieping met verhoogde begane grond, onder een pannen zadeldak. Verbouwde vensteropeningen en een rechthoekige arduinen deuromlijsting. Verbouwing en herinrichting aan de gang. Lager bijgebouw in het verlengde, met een oudere kern van breuksteen in klein onregelmatig verband.

Stal onder golfplaten zadeldak, voorzien van een deur met mijterlatei van arkose (18de eeuw). De langsschuur die werd omgebouwd tot een woning (nummer 30), is door middel van gesinterde baksteen gedateerd 1885 boven de initialen CCL.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Semigesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40365 (Geraadpleegd op )