Boerenhuis met kapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis met kapel

Beschrijving

Schuin ingeplant boerenhuis met aanhorigheden. Woning van anderhalve verdieping met vijf traveeën onder zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Rechthoekige beluikte vensters met arduinen lateien en lekdrempels en een gelijkaardige arduinen deuromlijsting. Deuropeningen van hetzelfde materiaal in de bijgebouwen.

Links van het huis, een kapel met rondboognis en kruisbekroning; opschrift: "Deze kapel is gebouwd ter eere van O.-L.-Vrouw van Tongeren door Franciscus Detre en zijne echtgenote Maria Evens 1867" op de sokkel van arduin.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne