Hof ter Kammen

Gemeente Pepingen

• Adrescontrole Pepingen (adrescontroles: 18-07-2007 - 18-07-2007).
  • Inventarisatie Pepingen (geografische inventarisatie: 01-01-1975 - 31-12-1975).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve Hof ter Kammen

is beschermd als monument Gesloten hoeve Hof ter Kammen

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hoeven Cantimpré en Hof ter Kammen met omgeving

Beschrijving

Gesloten hoeve met gewitte bakstenen gebouwen omheen een geplaveide binnenplaats. De arduinen rondbooginrijpoort, gedateerd 1860 op de sluitsteen, is opgenomen in de dienstgebouwen; gelijkaardige dichtgemetselde voetgangersingang.

Tweelaags boerenburgerhuis van acht traveeën onder wolfsdak (pannen), op geprofileerde modillons, daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Aan de straatzijde, arduinen steekboogvensters en een gelijkaardige deur met arduinen tussendorpel. In de achtergevel asymmetrische ordonnantie en recentere muuropeningen.

Recentere hoevegebouwen. Langsschuur onder zadeldak (pannen), gedateerd door muurankers 1870. Ten zuidoosten, alleenstaand bakhuisje met arduinen rondboogdeur. Zeer mooi gelegen hoeve, door weiden van de straat gescheiden.

Auteurs: De Maegd, Christiane & Van Aerschot, Suzanne