erfgoedobject

Hoeve in U-vorm

bouwkundig element
ID: 40411   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40411

Beschrijving

U-vormige hoeve, in de schuurgevel door middel van gesinterde bakstenen gedateerd 1869. Eénlaags boerenhuis met pannen zadeldak; met muizentand afgewerkte baksteenbouw doch resten van vakwerk in die rechter zijgevel. Rechthoekige vensters met boven- en onderdorpels van arduin, aan de gecementeerde erfzijde voorzien van het nog oorspronkelijk, fraai houtwerk. Voor- en achterdeur met een arduinen omlijsting en een fraai uitgewerkte houten deurwaaier. Links, aanpalende hoevegebouwen onder doorlopend pannen zadeldak, gebouwd van baksteen met lange trekijzers als verankering en in de afgekante hoek (straatzijde) voorzien van een kapelletje. Ernaast, haaks geplaatste dwarsschuur met rechthoekige inrijpoort. Stalgebouw uit de 20ste eeuw.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Hoeve in U-vorm [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40411 (Geraadpleegd op 13-07-2020)