erfgoedobject

Hoeve in U-vorm

bouwkundig element
ID
40411
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40411
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

U-vormige hoeve, in de schuurgevel door middel van gesinterde bakstenen gedateerd 1869. Eénlaags boerenhuis met pannen zadeldak; met muizentand afgewerkte baksteenbouw doch resten van vakwerk in die rechter zijgevel. Rechthoekige vensters met boven- en onderdorpels van arduin, aan de gecementeerde erfzijde voorzien van het nog oorspronkelijk, fraai houtwerk. Voor- en achterdeur met een arduinen omlijsting en een fraai uitgewerkte houten deurwaaier. Links, aanpalende hoevegebouwen onder doorlopend pannen zadeldak, gebouwd van baksteen met lange trekijzers als verankering en in de afgekante hoek (straatzijde) voorzien van een kapelletje. Ernaast, haaks geplaatste dwarsschuur met rechthoekige inrijpoort. Stalgebouw uit de 20ste eeuw.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve in U-vorm [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40411 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.