erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
40414
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40414
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Eénlaags diephuis met pannen zadeldak, uit begin 19de eeuw. Witgeverfde cementbepleistering met gepikte plint. Bepleisterde lijst onder de dakrand en geprofileerde stuclijst boven de vensters. In de langsgevel, vijf beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels van arduin. In de puntgevel (straatzijde), rechthoekige deur met arduinen omlijsting, twee rechthoekige vensters en een rondboogvenstertje in de top; rechts, een laag bijgebouwtje met pannen zadeldak, en bepleisterde holle daklijst.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40414 (Geraadpleegd op )