erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID: 40427   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40427

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Gesloten hoeve met gebouwen onder zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw, in los verband gegroepeerd rondom de geplaveide binnenplaats.

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met één en een halve verdieping, voorzien van met arduin omlijste rechthoekige muuropeningen op de begane grond en van halve maanvormige bovenvensters met doorlopende onderdorpel. Aan de straatkant, rondboogkapelletje omlijst met gesinterde baksteen.

Stallenvleugel voorzien van rechthoekige muuropeningen en in de zijgevel, een rondboogvenstertje. Ertegenover, dwarsschuurtje met twee poortingangen, opgetrokken uit met lange trekijzers verankerde baksteen. Karrenhuis met rechthoekige muuropeningen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40427 (Geraadpleegd op 27-01-2020)