Klooster Sint-Vincentius à Paolo

Beschrijving

Complex gebouw met beboomde voor- en achtertuin, uit eind 19de eeuw. Tweelaags gedeelte van zeven traveeën onder zadeldak (nok parallel straat, leien). Rechthoekige vensters in een gecementeerde omlijsting met schijnvoegen en imitatienegblokken. Korfboogdeur met bovenlicht in een gecementeerde omlijsting met sluitsteen. Links éénlaags gedeelte van drie traveeën onder mansardedak (nok parallel aan de straat). Links en rechts, aanbouwen van één bouwlaag en respectievelijk drie en twee traveeën onder mansardedak (nok loodrecht op straat) en plat dak. Rondboogvormige muuropeningen met bakstenen druiplijsten.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

De voor- en achtertuin zijn niet langer beboomd. De rechteraanbouw heeft een lessenaarsdak.