Dorpswoning met bijgebouwen achteruit gelegen ten opzichte van de straat. De voortuin wordt van het plein afgesloten door een bakstenen ommuring met ijzeren hekken en poortje. De erfgoedwaarden van de dorpswoning zitten vervat in de bewaarde oudere kern en de beeldbepalende inplanting aan het voormalige dorpsplein.
De dorpswoning heeft een oudere kern, maar met 20ste-eeuwse wijzigingen (voorgevel met grote muuropeningen). Al in de 18de eeuw was er bebouwing op deze locatie naast de voormalige kerk (zie Ferrariskaart circa 1771-1778). Kadasteronderzoek bracht geen wederopbouw aan het licht. Slechts kleine wijzigingen aan de gebouwen werden genoteerd. Waarschijnlijk is het huidige uitzicht afkomstig van verbouwingen rond 1950.
Eénlaags boerenhuis onder pannen zadeldak met verbouwde 20ste-eeuwse voorgevel, maar met een bewaarde steekboogdeur met zandstenen omlijsting en sluitsteen. Volgens de inventarisatie uit de jaren 1970 uit de tweede helft van de 18de eeuw. Zijpuntgevels met aandaken en vlechtingen. Ten zuiden op de hoek met de Kardinaalstraat 20ste-eeuwse schuur met rechthoekige poort en duiventil.
- Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Overijse (afdeling II), 1869/13 en 1950/12.
- Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000.