erfgoedobject

Boerenhuis

bouwkundig element
ID
40504
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40504
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Eénlaags boerenhuis (nok loodrecht op straat) met zadeldak (pannen), opklimmend tot de eerste helft van de 18de eeuw doch gewijzigd en aanpassingswerken zijn heden aan de gang. Baksteenbouw afgewerkt met overhoekse muizentand. Nieuwe vensters doch behouden dubbele ontlastingsboogjes van de vroegere kruisvensters; twee ingekaste rondboogdeuren van zandsteen met imposten en sluitsteen, de rechterdeur ter plaatse van een vroeger kruisvenster waarvan de latei en de ontlastingsboogjes overblijven. Gecementeerde achtergevel. Zijpuntgevels met vlechtingen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Boerenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40504 (Geraadpleegd op )