erfgoedobject

Hoevetje in L-vorm

bouwkundig element
ID
40533
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40533
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

L-vormig hoevetje met geplaveid erf, gedateerd 1899 in een gevelsteen van de zijgevel. Boerenhuis (nok loodrecht op straat) met één verdieping en zadeldak (kunstleien); baksteenbouw met gecementeerde plint voorzien van rechthoekige vensters met lateien en lekdrempels van arduin en een deuromlijsting met sleutel van hetzelfde materiaal. Straatzijpuntgevel met bakstenen overstek aan beide kanten en een kapelletje boven de jaarsteen. Haaks dienstgebouw met schuurpoort onder houten latei.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoevetje in L-vorm [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40533 (Geraadpleegd op 26-02-2021)