Soete Naam

Straat Grote Markt
Locatie Grote Markt 26, Antwerpen (Antwerpen)

• Actualisatie Antwerpen (actualisaties: 05-01-2006 - 05-01-2007).

is beschermd als monument Soete Naam

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Smal rijhuis, van vier bouwlagen en twee traveeën, onder zadeldak (leien, nok loodrecht op de straat). Zeer stijlvolle bepleisterde en beschilderde voorgevel met in- en uitgezwenkte top, 1877 gedateerd (gevelsteen) en klassieke ordonnantie van het gevelfront met renaissance-zuilen en -pilasters, aangevuld met een rijke renaissance-decoratie: boogvelden gevuld met cartouches met rolwerk, borstweringen uitgewerkt tot balustrades, wortelmotief, gekorniste en doorlopende waterlijsten; laatstgenoemde brengen een horizontaliserend neveneffect. Begane grond verwerkt tot winkelpui met gebogen vensterglas.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1877#193.

Auteurs: Goossens, Miek & Plomteux, Greet