Tweeverdiepingshuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweeverdiepingshuis

Beschrijving

Tweeverdiepingshuis onder zadeldak (pannen), uit de 17de eeuw en naar verluidt voorheen afhankelijk van het plaatselijk kasteel (rentmeesterswoning?).

Bak- en zandsteenbouw. Gecementeerde voorgevel voorzien van een brede rondboogdeur (gecementeerde omlijsting) met ruwe zandstenen imposten en sluitsteen met diamantpunt; kruisvensters onder ontlastingsbogen met sluit- en aanzetstenen van zandsteen. Met vlechtingen afgewerkte linkerzijgevel voorzien van een behouden en een gedicht kruisvenster van zandsteen met negblokken en dubbele bakstenen ontlastingsboogjes van één rollaag. In de rechterzijpuntgevel, een behouden en twee gedichte half kruisvensters met negblokken.

Latere bijgebouwen tegen de achtergevel.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne