erfgoedobject

Gesloten hoeve Hof van Kestens

bouwkundig element
ID
40572
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40572

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hof van Kestens, gewitte gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats, naar verluidt voorheen gedateerd 1800 op de zijgevel van het boerenhuis, jaartal dat achteraf verkeerdelijk als 1890 op de deurlatei werd geschilderd.

Eénlaags boerenhuis van zes traveeën met zadeldak (pannen); rechthoekige muuropeningen en arduinen deuromlijsting. Aanhorigheden onder zadel- en schilddak (pannen), na 1945 opgetrokken in baksteenmetselwerk ter vervanging van de oorspronkelijke leembouw.

Langsschuur tegenover het boerenhuis met zadeldak (golfplaten en pannen; naar verluidt nog stro tot 1940-45); oude constructie in vakwerkbouw met lemen achtergevel en een bekleding van kunststofplaten tegen de zijgevel.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Gesloten hoeve Hof van Kestens [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40572 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.