erfgoedobject

Gesloten hoeve

bouwkundig element
ID
40577
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40577
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Heden in meerdere woningen verdeelde voormalige gesloten hoeve met geplaveide binnenplaats.

Boerenhuis met twee verdiepingen van zeven traveeën onder schilddak (kunstleien), met oudere kern doch grosso modo 19de-eeuws aspect. Rechthoekige boven- en zoldervensters en op de begane grond, brede steekboogvensters in omlijstingen van gesinterde baksteen (tweede helft 18de eeuw?). Rechthoekige deur met arduinen omlijsting en een bijkomende deur van baksteen. Gelijkaardige opvatting voor de achtergevel.

Voormalige dienstgebouwen aan de straatkant en op de linkerzijde, en voormalige langsschuur op de rechterzijde; bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen en golfplaten), zonder noemenswaardigheden.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2022: Gesloten hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40577 (Geraadpleegd op )