Teksten van Boerenburgerhuis

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40637

Boerenburgerhuis ()

Aangepast boerenburgerhuis, voorheen door jaarankers 1773 gedateerd, zie gegevens inventarisatiecampagne begin jaren 1970. Breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met de nok parallel aan de straat en inmiddels verdwenen aandaken.

Gecementeerde voorgevel met aangepaste, rechthoekige muuropeningen. Zijgevels met sporen van vlechtingen en in de rechterzijgevel bewaarde letterankers "M EB". Op het ogenblik van de herinventarisatie werden de voormalige bijgebouwen gerenoveerd en ingericht als vier afzonderlijke wooneenheden.


Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Boerenburgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/90813 (geraadpleegd op ).


Boerenburgerhuis ()

Boerenburgerhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en een zadeldak (pannen), door voorgevelverankering gedateerd AO 1773; van het bouwjaar resten evenwel slechts een arduinen steekboogdeur in de gecementeerde voorgevel; en een steekboogvenster van arduin in de bakstenen achtergevel. Voorts werd de ordonnantie gewijzigd. Zijpuntgevels met aandak, vlechtingen en topstuk, en rechts de letterankers MEB. Recente aanhorigheden en bijgebouwen.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Boerenburgerhuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40637 (geraadpleegd op ).