Laatclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Laatclassicistisch burgerhuis met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat), uit het eerste kwart van de 19de eeuw.

De bepleisterde en beschilderde lijstgevel rust op een verbouwde winkelpui met tegelbekleding. In de middenas behouden rechthoekige inkomdeur, gevat in een laatclassicistische omlijsting uit blauwe hardsteen: pilasters met neuten en imposten, bewerkt met een paneel en stafwerk, onder een gestrekte waterlijst; smeedijzeren deur uit het interbellum. Regelmatig geordonneerde bovenverdiepingen opgebouwd uit verkleinende registers van rechthoekige vensters met geprofileerde dagkanten op individuele lekdrempels met onderdorpel, en beëindigd door een houten kroonlijst.