Hoekpand ()

Gelegen op de hoek met de Joseph Depauwstraat. Neotraditioneel-getint breedhuis met huidig uitzicht opklimmend tot het begin van de twintigste eeuw, naar verluidt met achttiende-eeuwse kern; vijf traveeën en twee bouwlagen onder links afgewolfd zadeldak met de nok parallel aan de straat.

Heden met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel met dubbelhuisopstand, sierankers en vernieuwde plint van blauwe hardsteen. Geaccentueerde deurtravee uitlopend op een getrapt dakvenster; rechthoekige deur onder segmentbogig bovenlicht in een mogelijk achttiende-eeuwse omlijsting van kalkzandsteen met sluitsteen en waterlijst met gestrekte uiteinden. Voorts eenvoudige segmentboogvensters, beluikt op de begane grond en voorzien van hardstenen lekdrempels. Linkerzijgevel met gelijkaardige vensters en geaccentueerde schoorsteenaanzet.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Hoekpand ()

Dorpshuis van vijf traveeën en twee verdiepingen onder een zadeldak (pannen); in kern opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, aangeduid door de zandstenen steekboogdeuromlijsting met sluitsteen en druiplijst.

De voorgevel kreeg naderhand een cementbepleistering met schijnvoegen, een nieuwe plint en een getrapt dakvenster; mogelijk is de ordonnantie der steekboogvensters ook oorspronkelijk.

Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne