erfgoedobject

Herberg In 't Tonneke

bouwkundig element
ID
40645
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40645
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Eertijds een éénlaags huis van vijf traveeën uit de tweede helft van de 18de eeuw, in de loop van het laatste kwart van de 18de eeuw verhoogd met één verdieping en vergroot met een linker- en rechtertravee onder mansardedak; middendeel met zadeldak (pannen) en dakkapellen. Baksteenbouw met gecementeerde voorgevel. Begane grond voorzien van steekboogvensters en -deur in omlijstingen van geschilderde natuursteen. Bovenverdieping en zijtraveeën met rechthoekige vensters in arduinen omlijstingen. Vlechtingen.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Herberg In 't Tonneke [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40645 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.