erfgoedobject

Herberg In 't Tonneke

bouwkundig element
ID: 40645   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40645

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Eertijds een éénlaags huis van vijf traveeën uit de tweede helft van de 18de eeuw, in de loop van het laatste kwart van de 18de eeuw verhoogd met één verdieping en vergroot met een linker- en rechtertravee onder mansardedak; middendeel met zadeldak (pannen) en dakkapellen. Baksteenbouw met gecementeerde voorgevel. Begane grond voorzien van steekboogvensters en -deur in omlijstingen van geschilderde natuursteen. Bovenverdieping en zijtraveeën met rechthoekige vensters in arduinen omlijstingen. Vlechtingen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  : 1975


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Herberg In 't Tonneke [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40645 (Geraadpleegd op 01-12-2020)