erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID
40646
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40646
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Langgestrekte hoeve uit de 18de eeuw, naderhand in meerdere woningen verdeeld en daartoe aangepast. Eénlaags bakstenen gebouw met deels gepikte, deels gecementeerde plint, afgedekt met een zadeldak (pannen) op houten modillons met diamantkop. Het boerenhuis omvatte vermoedelijk oorspronkelijk zeven traveeën, voorzien van vijf steekboogvensters in arkosen omlijstingen met licht uitspringende negblokken en sluitsteen, en een rondboogdeur in een gelijkaardige omlijsting met imposten en sleutel. De overige rechthoekige vensters en deuren werden later aangebracht. Deels onbewoond en vervallen.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40646 (Geraadpleegd op )