Oorspronkelijk een haaks op de straat ingeplante hoeve in leem- en vakwerkbouw, opklimmend tot het derde kwart van de negentiende eeuw, kadastraal geregistreerd als "reconstruction totale" in 1872. In het begin van de jaren 1960 volledig versteend en gerenoveerd.
Baksteenbouw van één bouwlaag onder zadeldak met zichtbaar gebleven stijl- en regelwerk; bewaarde, schuin oplopende steunberen tegen de noordelijke achtergevel.
Bron: KENNES H. met medewerking van VAN DAMME M. 2008: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Sint-Pieters-Leeuw, Deelgemeenten Sint-Pieters-Leeuw, Oudenaken, Ruisbroek, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB8, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Kennes H. 2008: Hoeve in leem- en vakwerkbouw [online], https://id.erfgoed.net/teksten/90873 (geraadpleegd op ).
Voormalig boerenhuis (nok loodrecht op straat), opgetrokken in stijl- en regelwerk met uitstekende ankers en afgedekt met een zadeldak (pannen); de bakstenen vullingen dateren van de restauratie circa 10 jaar geleden en vervangen oorspronkelijke leembouw.
Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Hoeve in leem- en vakwerkbouw [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40674 (geraadpleegd op ).