erfgoedobject

Gesloten hoeve Hof te Kempen

bouwkundig element
ID
40690
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40690
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Zogenaamd "Hof te Kempen", kleine gesloten hoeve met gebouwen uit de tweede helft van de 18de eeuw, 19de eeuw en recenter, gegroepeerd rondom een klein eertijds geplaveid, geasfalteerd erf.

Eénlaags boerenhuis van vier brede traveeën afgedekt met een zadeldak (pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 19de eeuw doch met een volledig vernieuwde voorgevel. Geelgeschilderde bakstenen achtergevel met gecementeerde plint, voorzien van nauwelijks steekboogvormige vensters en een deur in arkosen omlijsting met negblokken.

De linkerstalvleugel dateert uit dezelfde tijd: drie ingeschreven steekboogdeuren met hangende sluitsteen.

De overige hoevegebouwen, onder meer een langsschuur zijn recenter.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gesloten hoeve Hof te Kempen [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40690 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.