erfgoedobject

Hoevetje van 1803

bouwkundig element
ID
40701
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40701
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

L-vormig hoevetje met geplaveid erf, gedateerd 1803 door middel van gevelankers. Baksteenbouw met gecementeerde plint, afgewerkt met een kwartrond en kwarthol geprofileerde bakstenen daklijst.

Boerenhuis met één verdieping van zeven traveeën en pannen zadeldak; rechts, een toegevoegde travee afgewerkt met een getrapte bakstenen kroonlijst. Voorgevel voorzien van beluikte rechthoekige vensters en een deur in vlakke arduinen omlijstingen. Erfzijdegevel versierd met een drievoudige baksteenfries van rechte en overhoekse muizentand. Een steekboogvenster van gesinterde steen in de zijgevel.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoevetje van 1803 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40701 (Geraadpleegd op )