U-vormige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

Beschrijving

Heden in drie verdeelde U-vormige hoeve uit de 18de eeuw vermoedelijk een aanhorigheid van het naburige kasteel Terlinden.

Eénlaags boerenhuis van zes traveeën met pannen zadeldak; grotendeels gecementeerde baksteenbouw met volledig vernieuwde voorgevel. Rechterzijgevel vermoedelijk met vlechtingen en schouderstukken. Achtergevel voorzien van muuropeningen in rechthoekige arduinen omlijstingen.

Haakse stalvleugel van witgekalkte baksteen met zadeldak (pannen) op daklijstbalken; vijf steekboogdeuren uit de tweede helft van de 18de eeuw; zijgevel met aandak, vlechtingen, top- en schouderstukken; enorme moerbalken.

Volledig verbouwde langsschuur.

Auteurs: Van Aerschot, Suzanne