erfgoedobject

Hoevetje in U-vorm

bouwkundig element
ID
40731
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40731
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

U-vormig hoevetje uit begin 19de eeuw; boerenhuis (nok loodrecht op straat) met vijf traveeën, één verdieping en zadeldak (pannen); bakstenen gebouw voorzien van een rechthoekige deur en vier beluikte vensters in arduinen omlijstingen met ontlastingsboog, en een later toegevoegd venster met houten latei. Stal ertegenover afgewerkt met een fries van rechte en overhoekse muizentand en voorzien van twee arduinen deuren met ontlastingsboog. De overige aanhorigheden zijn recenter en zonder belang.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoevetje in U-vorm [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40731 (Geraadpleegd op )