Traditioneel diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen waaronder een insteekverdieping onder een schilddak (nok loodrecht op de straat), uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.
Gecementeerde lijstgevel, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, waarvan de oorspronkelijke ordonnantie verstoord werd. Aangepaste rechthoekige bovenvensters met lekdrempel, op de insteekverdieping met ogen van luiken. De daklijst wordt in de middenas onderbroken voor een dakvenster met tuitgevel, mogelijk de vereenvoudiging van een getrapte afwerking, waarin sporen van waterlijsten. Verbouwde begane grond.
Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Braeken J. 2018: Traditioneel diephuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/297907 (geraadpleegd op ).
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen (oorspronkelijke insteekverdieping ?), onder schilddak (kunstleien en roofing), opklimmend tot de tweede helft van de 16de eeuw of de eerste helft van de 17de eeuw.
Gecementeerde lijstgevel waarvan de oorspronkelijke ordonnantie verstoord werd. Rechthoekige vensters met lekdrempels, op de begane grond met tralies, op de insteekverdieping met ogen van luiken. Daklijst onderbroken voor dakvenster met tuitgevel (met aandak), waarin sporen van waterlijsten.
Bron: GOOSSENS M. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A., STEYAERT R., ILLEGEMS P. & DE BARSÉE L. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3na, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Goossens M. 1976: Traditioneel diephuis [online], https://id.erfgoed.net/teksten/4080 (geraadpleegd op ).