Rijhuis met traditionele kern die opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Verhoogd tot vier bouwlagen onder een pseudo-mansarde in de 19de en vroege 20ste eeuw, met behoud van de insteekverdieping. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, de door smeedijzeren muurankers gemarkeerde eerste twee bouwlagen en insteekverdieping mogelijk in bak- en zandsteenbouw. Regelmatige ordonnantie van aangepaste, rechthoekige bovenvensters met hardstenen lekdrempels. Verbouwde pui en insteekverdieping.
Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Braeken J. 2018: Rijhuis met traditionele kern [online], https://id.erfgoed.net/teksten/297890 (geraadpleegd op ).
Sterk verbouwde, gecementeerde en verhoogde lijstgevel: echter met pui die de oorspronkelijke ordonnantie met insteekverdieping weergeeft (tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw).
Bron: GOOSSENS M. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A., STEYAERT R., ILLEGEMS P. & DE BARSÉE L. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3na, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Goossens M. 1976: Rijhuis met traditionele kern [online], https://id.erfgoed.net/teksten/4082 (geraadpleegd op ).