Teksten van Rijhuis met traditionele kern

Rijhuis met traditionele kern ()

Rijhuis met traditionele kern die opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Verhoogd tot vier bouwlagen onder een pseudo-mansarde in de 19de en vroege 20ste eeuw, met behoud van de insteekverdieping. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, de door smeedijzeren muurankers gemarkeerde eerste twee bouwlagen en insteekverdieping mogelijk in bak- en zandsteenbouw. Regelmatige ordonnantie van aangepaste, rechthoekige bovenvensters met hardstenen lekdrempels. Verbouwde pui en insteekverdieping.

Auteurs:  Braeken, Jo

Sterk verbouwde, gecementeerde en verhoogde lijstgevel: echter met pui die de oorspronkelijke ordonnantie met insteekverdieping weergeeft (tweede helft van de 16de eeuw of eerste helft van de 17de eeuw).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek