Traditioneel breedhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen), uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Het pand vormde oorspronkelijk mogelijk één geheel met het rechts aanpalende nummer 21.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, mogelijk in bak- en zandsteenbouw, met behouden smeedijzeren muurankers waaronder met gekrulde spie. Aangepaste rechthoekige muuropeningen met hardstenen lekdrempel. Op de eerste verdieping bleef de oorspronkelijke ordonnantie van gekoppelde kozijnen behouden, met kwartholprofiel aan de dagkanten, de kruismonelen verwijderd. Getrapt dakvenster van drie treden met schouderstukken, boven een natuurstenen daklijst met kwartholprofilering. De pui is in de twee linker traveeën verbouwd.