erfgoedobject

Drie rijhuizen

bouwkundig element
ID
40832
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40832
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Heden drie rijhuizen waarvan de steile helling van het zadeldak (pannen) wijst op een oudere constructie (17de of 18de eeuw). Nummer 64, met een nieuwe voorgevel van drie verdiepingen, bewaart het aandak, de vlechtingen en het topstuk; nummer 60 bewaart in de bepleisterde gevel in de Marktstraat een schouderstuk; nummer 62 is voorzien van een nieuwe gevel en winkelpui.

Nummer 68. Hoekhuis met de Nolet de Brouwerestraat, waarvan het volume wijst op een oudere constructie (17de of 18de eeuw). Heden twee verdiepingen en zadeldak (pannen); tijdens de 19de eeuw gecementeerde gevels; modern aangepaste winkelpui.


Bron     : De Maegd C. & Van Aerschot S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2N, Gent.
Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Drie rijhuizen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40832 (Geraadpleegd op )