Teksten van Rijhuis met traditionele kern

Rijhuis met traditionele kern ()

Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). Constructie met een traditionele kern die opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, en mogelijk een eenheid vormde met het aanpalende diephuis op nummer 4. Later grondig aangepast, cf. de ordonnantie van de pui en de blinde bovenverdieping. Opstand in baksteenmetselwerk met smeedijzeren muurankers en resten van zandstenen onderdelen: een speklaag, gedichte kozijnen met kwartholle negblokken en wigvormige ontlasting, hoekblokken en een kwartholle daklijst.

Auteurs:  Braeken, Jo

Eenvoudig rijhuisje (nok parallel aan de straat) met blinde bovenverdieping, waarvan de natuurstenen daklijst met kwartholprofiel een oudere kern verraadt (vormde mogelijk eenheid met nummer 4).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek