Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). Constructie met een traditionele kern die opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, en mogelijk een eenheid vormde met het aanpalende diephuis op nummer 4. Later grondig aangepast, cf. de ordonnantie van de pui en de blinde bovenverdieping. Opstand in baksteenmetselwerk met smeedijzeren muurankers en resten van zandstenen onderdelen: een speklaag, gedichte kozijnen met kwartholle negblokken en wigvormige ontlasting, hoekblokken en een kwartholle daklijst.
Auteurs: Braeken, Jo
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Braeken J. 2018: Rijhuis met traditionele kern [online], https://id.erfgoed.net/teksten/297896 (geraadpleegd op ).
Eenvoudig rijhuisje (nok parallel aan de straat) met blinde bovenverdieping, waarvan de natuurstenen daklijst met kwartholprofiel een oudere kern verraadt (vormde mogelijk eenheid met nummer 4).
Bron: GOOSSENS M. & PLOMTEUX G. met medewerking van LINTERS A., STEYAERT R., ILLEGEMS P. & DE BARSÉE L. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3na, Brussel - Gent.
Auteurs: Plomteux, Greet; Goossens, Miek
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Plomteux G. & Goossens M. 1976: Rijhuis met traditionele kern [online], https://id.erfgoed.net/teksten/4086 (geraadpleegd op ).