Teksten van Overblijfsel van een kleine hoeve

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/40881

Overblijfsel van een kleine hoeve ()

Mogelijk gaat het hier om het overblijvende gedeelte van een kleine hoeve die in kern kan opklimmen tot de 18de eeuw; op de Ferrariskaart van 1771-177 is er op deze plaats al bebouwing aangeduid. Voortgaande op oude foto’s reikte het gebouw tijdens de inventariscampage van het begin van de jaren 1970 nagenoeg tot aan de straat; het meest rechtse gedeelte werd inmiddels gesloopt.

Het betreft een grotendeels uit zandsteen opgetrokken gebouw van één bouwlaag onder een zadeldak van Vlaamse pannen, met de nok loodrecht op de straat. De gevels zijn vandaag witgekalkt. Getoogde of rechthoekige muuropeningen ten dele gewijzigd en/of gedicht. Pannen beschieting in de oostgeveltop.


Auteurs:  Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Overblijfsel van een kleine hoeve [online], https://id.erfgoed.net/teksten/158205 (geraadpleegd op ).


Woning, breuksteenbouw ()

Breuksteenbouw (nok loodrecht op straat); gedeeltelijk afgebroken, met sporen van een overwelfde kelder in de achtergevel.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Overblijfsel van een kleine hoeve [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40881 (geraadpleegd op ).